Gość
Panie i Panowie czekamy na Wasze pomysły i aktywność.
Jeśli macie jakieś pomysły na usprawnienie sojuszu i potraficie je zrealizować - zapraszam do wpisów.
1.Poszukujemy osoby, która podliczy wczorajsze nieobecności na bitwach. Loderic już to zrobił. Brawo
2.Poszukujemy osoby, która będzie podliczać frekwencję na każdej naszej obowiązkowej a przegranej bitwie.
3.Poszukujemy koordynatora ds. czarów na bitwach ( zrobienie listy preferowanych czarów - plus po 2 dniach sprawdzenie czy gracze zastosowali się do poleceń).
4.Poszukujemy osób chcących pomóc początkującym graczom w rozwijaniu ich postaci - to w naszych nisko lvlowcach nadzieja sojuszu! (wczoraj poszła lista do adopcji- tylko arcticus znalazł pomoc).
5.Poszukiwany jest drugi strateg, który będzie pomagać Lodericowi.
6.....
DO ZAOPINIOWANIA PRZEZ RADĘ SOJUSZU*:
Proponuję nowy, kadencyjny system wyłaniania vice liderów.
1. V lider jest wyłaniany z spośród graczy którzy:
* mają długi staż w sojuszu
* mają wysoki lvl (ponad 100)
* darzeni są społecznym zaufaniem w sojuszu i o ile nie ma innych zastrzeżeń
* w innych szczególnie uzasadnionych wypadkach (wg. opinii szefa sojuszu lub pospolitego ruszenia )
2. Należy jasno okreslić zakres kompetencji i obowiązków zarówno vL jak i Szefa.
3. Proponuję kadencje 1 lub 2 tygodniowe ( nie dłużej).
4. Podaję proponowaną kolejność vL
- można ustalić między sobą zmianę kolejności (nalezy poinformować sojusz)
- można zrzec się funkcji tylko w uzasadnionych przypadkach
- ceremonię zmiany vL propnuję na niedzielne wieczory
Wattenvol
kerah
Krig
Loderic (chyba, że ma wystrczająco dużo obowiązków związanych z byciem strategiem)
Anulxia
skaflok
michallew (chyba, że ma wystrczająco dużo obowiązków związanych z byciem kowalem)
Enid an Gleanna
Astarte
Kretes
Alaigiel
+Gizmok (w uznaniu zasług dla sojuszu-poza tym do tego czasu dobije do 100)
*Opinie reszty też mile widziane.
Ostatnio edytowany przez viaphronesis (2009-05-17 09:43:25)
3.Poszukujemy koordynatora ds. czarów na bitwach oraz 5.Poszukiwany jest drugi strateg, który będzie pomagać Lodericowi. Myślę, że można by to scalić.
4. Chętnie pomogę komuś z niższym poziomem.
*Kto jest ze mną w radzie sojuszu?
Użytkownik
jakby co to moge coś ze strategią sie pobawić
witajcie.
mysle ze adopcja (mam nadzieje ze sie myle) jest srednim pomysłem poniewaz jest to wyróznianie niektórych graczy, a przy tym moze prowadzic do rywalizacji, kogo ''kropek'' bedzie lepiej i szybciej sie rozwijał. ja osobiscie nikogo nie wybiore, ale jesli ktos napisze do mnie żebym mu pomagał otrzyma pomoc napewno.
co do funkcji w sojuszu, to jestem kowalem i na nic wiecej czas mi nie pozwala. za 6 tygodni urodzi mi sie córeczka i nie wiem czy na cokolwiek bede miał czas. pozdrawiam
ad. 3. No nie wiem czy to można scalić. Strateg niekoniecznie może znać się na odpowiednich czarach na bitwy
ad. 4. Ja też mogę kogoś zaadoptować
ad. *. Ty to już chyba w radzie jesteś
--------------------
ad. Systemu wyłaniania VL:
- To chyba nie taki zły pomysł, przez 2 tygodnie można byłoby sprawdzić to faktycznie się nadaje, a kogo lepiej kolejnym razem V nie mianować. Ale raczej możliwość bycia VL dać większemu gronu graczy, nie tylko tym powyżej 100 levelu. To, że mają niższy poziom nie znaczy, że grać czy rządzić nie potrafią (sam spokojnie znalazł bym kilku, którzy według mnie by się nadali)
- Przede wszystkim trza ustalić L i VL zakres obowiązków, bo tak w gruncie rzeczy to nie wiem czym powinni się zajmować
I jeszcze moja propozycja wymagań co do chętnych na dołączenie do sojuszu:
- Przyjmować graczy z MINIMUM 20 poziomem. (przyjmowanie niżej mija się z celem, większość graczy zanim osiągnie ten poziom to rezygnuje, albo staje się mało aktywnymi
- Przyjmować graczy WYŁĄCZNIE z większą liczbą zwycięstw niż porażek (dla dobrego, a nawet średniego gracza - to żaden problem, a innych niż ci wymienieni to nie chcemy)
- MINIMALNY próg reputacji dla nowych członków wartość poziomu ich postaci (20 poziom - minimum 20 repa, dla normalnego i średniego gracza to również nie będzie problemem, a cieniasów farmiących słabszych i nieaktywnych również nie chcemy)
No i to chyba tyle
Gość
michallew napisał:
moze prowadzic do rywalizacji, kogo ''kropek'' bedzie lepiej i szybciej sie rozwijał.
Michałku, gratuluję córeczki. A o rywalizację mi chodzi Świetny impuls do działania
Gość
To jeden z głowy
bardzo jestem ciekawy co przypadnie za zadanie liderowi
jesli chodzi o kadencyjny system VL to ja jestem jak najbardziej za
mysle ze 100+ lvl to jest jeszcze do obgadania
jest tylko jeden warunek kadencyjnego systemu VL, a mianowicie kazdy sie na to musi zgodzic, zeby nie bylo nieporozumien
Gość
Przytakiwać łatwo. Cza coś zrobić.
Czekamy na działania rady.
poszedłem w działanie i mianowałem nowego stratega
z tymi kadencjami to tak jak mowilem trzeba najpierw zgody wszystkich zeby potem nie wybuchnela wojna domowa z powodu tego ze np Enid an Gleanna zostanie vickiem
Gość
Wattek napisał, że nas olewa - wobec tego moglibyśmy zacząć kadencję keraha - jego wszyscy kochają więc przez 2 tyg. nie będzie problemów a on, z racji bycia zastępcą szefa soja zna sie na rzeczy i pokaże wszystkim co i jak sie robi jako vL.
Do czasu aż przyjdzie kandecja Ennida jest troche czasu.. może sie sprawa załagodzi.